Polyestery, jejich výroba a zpracování - Mleziva, Josef, 1923-2000 (Státní nakladatelství technické literatury, 1964)
Polyestery, skupina makromolekulárních látek, vynikají nejen počtem svých představitelů, ale mají i velký hospodářský význam. Jejich přípravu, chemické vlastnosti a charakteristiku popisuje úvodem tato publikace. Následují speciální technologické kapitoly. Probírají lineární polyestery, jednoduché a mastnými kyselinami, respektive oleji modifikované alkydy, nenasycené polyesterové a maleinatové pryskyřice.
1600 výt.
Keywords: polyesterové pryskyřice; polyestery; polyeylentereftaláty; polykarbonáty; alkydy; skelné lamináty; maleinátové pryskyřice; kolektivní monografie