Polyesterová vlákna, jejich vlastnosti a textilní zpracování : - Pajgrt, Oldřich, 1926-; Reichstädter, Bohumil, 1923-2016 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1973)
Příručka vychází od struktury polyesterových a kopolymerových vláken. Věnuje pozornost tvarování a chemické i fyzikální úpravě vláken a zpracování v přádelnách, tkalcovnách, pletárnách i v konfekci. Dále sleduje čištění a údržbu výrobků a využití technologického odpadu a regenerovaných surovin. Zabývá se i použitím těchto vláken pro oděvní, bytové, technické a průmyslové účely a jejich uplatněním ve směsích s přírodními a chemickými vlákny.
2200 výt.
Obsahuje bibliografii a věcný rejstřík
Keywords: textilní vlákna; syntetická vlákna; textilní technologie; polyestery; polyesterová vlákna; příručky