Pevnost plastických hmot - Němec, Jaroslav, 1921-2005; Serensen, Sergej Vladimirovič, 1905-1977 (SNTL- Nakladatelství technické literatury, 1970)
Kniha, určená výzkumným pracovníkům a výpočtářům v průmyslu, shrnuje poznatky o odolnosti termoplastů a skelných laminátů na statické a dynamické namáhání. Obsahuje řadu výsledků experimentů zkoumajících úlohu makrodefektů a skutečné struktury materiálu, význam vnitřních a vnějších vrubových účinků na statickou pevnost a příčiny porušení soudržnosti. Pojednává o pevnosti výztužných skleněných vláken a skelného laminátu jako vyztuženého materiálu.
1700 výt.
Keywords: plasty; lamináty; termoplasty; pevnost; mechanické vlastnosti materiálů; plastics; laminated materials; thermoplastics; strength of materials; mechanical properties of materials; monografie; monographs