Stvůra - Trpková, Kristýna, 1996- (Euromedia Group, 2021)
Detektivní román vypráví o vyšetřování dvou zdánlivě podobných případů brutálních vražd na malém městě. V Holicích je nalezeno surově zbité a rozřezané tělo mladé dívky. Vyšetřování se ujímá výkonná a cílevědomá komisařka Laura Linhartová, nepříliš populární mezi svými spolupracovníky, spolu s novým kolegou Adamem Benešem. Hlavním podezřelým se stává nedávno usvědčený vrah, který má na svědomí podobnou vraždu. Shodné znaky mezi oběma případy jsou sice nepřehlédnutelné, ale brzy se ukazuje, že jde o podobnost pouze zdánlivou. Na scéně se objevuje neznámý vrah číslo dvě a dvojice kriminalistů se pouští do zapeklitého vyšetřování plného nečekaných odhalení. Nakladatelská anotace.
"Vydala Euromedia Group, a.s. - Kalibr"--Tiráž
Keywords: české romány; detektivní romány; Czech fiction; detective novels