Papírová chromatografie - Hais, Ivo M., 1918-1996; Macek, Karel, 1928-2011 (Studie a prameny, 1959)
Je probrána aplikace papírové chromatografie v nejrůznějších oborech organické i anorganické chemie, oblasti farmakologických preparátů a látek radioaktivních. Z tohoto vydání byla vypuštěna technika iontoforézy a elektroforézy na papíře, naopak aplikace v organické syntetické chemii a biochemii jsou rozšířeny.