48 zákonů moci - Greene, Robert, 1959- (Eugenika, 2016)
Autor se ve své knize věnuje fenoménu moci a jejím základním pravidlům, které nejsou jen privilegiem vládnoucích kruhů, ale setkáváme se s nimi i v běžných životních záležitostech. Tvrdé zákony, jež jsou doplněny historickými fakty a citáty, vysvětlují základní taktiky a strategie manipulativního chování. Čtenáře mohou naučit rozpoznat a správně chápat pohnutky, které pohánějí osoby v jeho okolí i z celého světa. Svérázný návod, založený na manipulačních technikách, zároveň může sloužit k dosažení vlastních cílů.
Dotisk 2017, 2018, 2019, 2021, 2023, 2024
Z angličtiny přeložila Jana Slámová
Obálkový podnázev: naučte se poznat a ovládnout myšlenky a přání druhých
Keywords: moc; sociální kontrola; interpersonální vztahy; power (social sciences); social control; interpersonal relations; monografie; monographs