90 her pro rozvoj samostatnosti a školních kompetencí pro děti od 4 do 6 let - Erkert, Andrea, 1967- (Portál, 2025)
Zavazování tkaniček, oblékání, zapínání zipu či knoflíků, určování času, úklid hraček, držení příboru, přecházení přes ulici, ale i poznávání prvních písmenek a číslic, adekvátní pozdrav a vybavení školní aktovky to jsou dovednosti, které se dospělým zdají přirozené, ale děti se je musí nejprve naučit. Tato kniha obsahuje 90 her vycházejících z běžných dětských situací a sloužících k osvojování každodenních dovedností, k podpoře samostatnosti dětí, ale také hry určené budoucím školákům pro plynulý přechod z mateřské do základní školy. Kniha dětem umožní trénovat základní dovednosti a jemnou motoriku, stejně tak jako je podpoří v mentálním rozvoji a budování sociálních kompetencí. Kniha nabízí 90 jednoduchých her a skupinových aktivit, které nevyžadují (skoro) žádné pomůcky, a učitelé jejich prostřednictvím mohou v dětech aktivně podpořit samostatnost, zájem o osvojení základních dovedností, probudit v nich touhu po učení a v neposlední řadě udělat z přípravy na školu zábavu. https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788026222477
Keywords: předškolní výchova; osobnostní a sociální výchova; hry; preschool education; personal and social education; games; příručky; handbooks and manuals