Nexus : a brief history of information networks from the Stone Age to AI - Harari, Yuval N., 1976- (Fern Press, 2024)
Izraelský historik a filozof tentokrát zkoumá, jak se v průběhu našich dějin měnily způsoby šíření informací a jaké z toho zejména v současné éře umělé inteligence vyplývají pro lidstvo příležitosti, výzvy či hrozby.
Keywords: informační chování; informační sítě; informační technologie; informační společnost; dezinformace; dějiny civilizace; umělá inteligence; information behavior; information networks; information technology; information society; disinformation; history of civilization; artificial intelligence; pojednání; essays