Organická elementární analýza - Večeřa, Miroslav, 1922-1989 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1967)
Příručka popisuje mikrometody pro navážky 2 až 6 mg a semimikrometody pro navážky 10 až 30 mg, výjimečně makrometody s navážkami nad 100 mg. Probírá stanovení uhlíku, vodíku, dusíku, halogenů, kyslíku, síry, rtuti, křemíku,fosforu, alkalických kovů a celé řady dalších, v organických látkách obsažených kovů. Pozornost věnuje i automatizaci.
1700 výt.
Keywords: kvantitativní analýza; chemické prvky; organická analýza; elementární analýza; monografie