Organická chemie - Wichterle, Otto, 1913-1998 (Práce Čs. akademie věd. Sekce chemická, 1955)
Kniha informuje čtenáře o organické chemii, popisuje strukturu organických látek, vysvětluje vztahy mezi strukturou organických sloučenin a jejich fysikálními vlastnostmi, pojednává o chemických reakcích, a to s hlediskajejich mechanismu. V novém vydání je mnoho původních kapitol přepracováno, přibyly kapitoly nové (na př. o strukturních znacích přirozených látek, o povrchové katalyse kovů, o addicích a substitucích uhlíkových radikálů a p.).Knihu uzavírají kapitoly o reakci s t. zv. cyklickým reakčním mechanismem.