Optimální systémy automatického řízení : Určeno [také] posl. postgraduálních kursů a vys. škol - Kubík, Stanislav, 1930-2011 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1972)
Převážný díl publikace zasvěcuje do systémů s dostatečnou počáteční informací a zbytek pak do systémů s neúplnou apriorní informací, tj. adaptivních a učících se. Dostatečně místa je postoupeno teoretickým problémům optimálního řízení deterministických soustav. Podklad k jejich pochopení tvoří i úvod do axiomatické teorie dynamických systémů. Kratší partie pojednává též o formách optimalizace soustav automatického řízení se stochastickými veličinami. Autory jsou S. Kubík, Z. Kotek, J. Hrušák, J. Wachtl a V. Chalupa.
3000 výt.
Věcný rejstřík
S obr. a tb. v textu
Keywords: automatizované systémy řízení; optimální řízení; adaptivní řídicí systémy; stochastické procesy; deterministické procesy