Srdcová desítka - Klevisová, Michaela, 1976-; Wilková, Scarlett, 1969-; Šťastná, Barbora, 1973-; Poncarová, Jana, 1983-; Šilhová, Lucie, 1968-; Jašová, Jana, 1968-; Blahová, Miriam, 1989-; Hamerová, Zdenka, 1971-; Mandausová, Klára, 1968-; Klabouchová, Petra, 1980- (Motto, 2024)
Povídková antologie současných českých autorek. Michaela Klevisová, Jana Poncarová, Barbora Šťastná, Petra Klabouchová, Scarlett Wilková a další spisovatelky pro vás připravily pestrou mozaiku originálních příběhů. Prožijete s nimi osud italské uprchlice a českého mladíka za první světové války, vražedný thriller o přijímačkách na střední školy, vtipnou sci-fi o dokonalých robomanželkách, psychologický horor o hlubinách mateřské duše nebo ironický příběh z kurzů pro skutečné muže. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: 21. století; česká povídka -- 21. století; literatura psaná ženami -- Česko -- 21. století; Czech short stories -- 21st century; literature written by women -- Czechia -- 21st century; české povídky; antologie; Czech short stories; anthology