Skica jako prvotní vizualizace myšlenky - Böhm, David, 1982- (Labyrint ve spolupráci s Akademií výtvarných umění v Praze, 2023)
Publikace pátrá po tom, co je skica, co je kresba či jak vzniká umělecké dílo. Výtvarník David Böhm se snaží ve své nové autorské knize tyto otázky zodpovědět prostřednictvím originálních kresebných experimentů, teoretických úvah a rozhovorů se současnými umělci (Jiří Kovanda, Vladimír Skrepl, Kateřina Šedá, Viktor Pivovarov, Alena Kotzmannová, Pavla Sceranková a Vladimír Kokolia). Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: skici; umělecké náměty; výtvarná činnost; vnímání uměleckého díla; teorie umění; výtvarní umělci -- Česko -- 20.-21. století; výtvarnice -- Česko -- 20.-21. století; sketches; artistic themes; visual art activities; perception of art; theory of art; artists -- Czechia -- 20th-21st centuries; women artists -- Czechia -- 20th-21st centuries; autorské knihy; rozhovory; authors’ books; interviews