Pod rouškou šikany - Hlasová, Blažena, 1982- (Pointa, 2024)
Sbírka krátkých vyprávění českých zdravotních sester, které se při své práci setkaly se šikanou ze strany kolegyň i nadřízených. Kniha je jakousi zpovědnicí zdravotních sester, které si prošly nebo procházejí šikanou na pracovišti. Na místě, kde tráví nejvíce času. Na místě, kde se léčí a uzdravuje. Za zavřenými dveřmi se kromě léčebných procesů odehrávají ještě další příběhy. Kniha mapuje osudy žen, které se ocitly v nepříjemných situacích a některým z nich chování kolegyň zapříčinilo vznik vážných onemocnění. Nejenže si prošly složitým dětstvím, ale ani v pracovním životě na ně nečekalo zrovna příjemné přivítání. Nakladatelská anotace.
Keywords: 21. století; zdravotní sestry -- Česko -- 21. století; mobbing; practical nurses -- Czechia -- 21st century; autobiografické příběhy; autobiographical stories