Kniha geometrických kouzel : matematická expedice - Acheson, David, 1946- (Dokořán, 2023)
Poutavý výlet po historii geometrie od starého Řecka po současnost. Autor klade důraz na elegantní dedukce a ukazuje, že geometrie může být nejsnazší cestou k osvojení ducha matematiky.
Keywords: geometrie; euklidovská geometrie; geometry; Euclidean geometry; pojednání; essays