Nespokojenost v civilizaci - Freud, Sigmund, 1856-1939 (Jan Kučera, 2023)
Kniha se zabývá naší lidskou kulturou, která je založena na potlačování vrozených pudů člověka, což mu znemožňuje realizaci dlouhodobého štěstí a je příčinou mnoha duševních nemocí.
Z němčiny přeložila Ivana Školníková
Keywords: člověk a společnost -- psychoanalytické aspekty; civilizace -- psychoanalytické aspekty; kulturní antropologie -- psychoanalytické aspekty; kulturní dějiny -- psychoanalytické aspekty; instinkty -- psychoanalytické aspekty; man and society -- psychoanalytical aspects; civilization -- psychoanalytical aspects; cultural anthropology -- psychoanalytical aspects; cultural history -- psychoanalytical aspects; instincts -- psychoanalytical aspects; studie; studies