Ochrana člověka a společnosti - vývoj vzdělávání v bezpečnostních tématech - Kavan, Štěpán, 1974- (NLN, 2020)
Vývoj výuky branné výchovy v českých zemích a Československu od roku 1918 do současnosti. Práce rozebírá také problematiku současného bezpečnostního vzdělávání v sedmi evropských zemích.
Pod názvem: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta
Keywords: 1918-1992; 20.-21. století; branná výchova -- Československo -- 1918-1992; branná výchova -- Česko -- 20.-21. století; civilní ochrana -- Česko -- 20.-21. století; osobní bezpečnost -- Česko -- 20.-21. století; civil defense education -- Czechoslovakia -- 1918-1992; civil defense education -- Czechia -- 20th-21st centuries; civil defense -- Czechia -- 20th-21st centuries; personal safety -- Czechia -- 20th-21st centuries; monografie; monographs