Křičím: "To jsem já" : příběhy českého fanzinu od 80. let po současnost = I shout "That's me!" : stories of the Czech fanzine from the '80s till now - Hroch, Miloš, 1989- (PageFive, 2017)
Fanzin je definován jako nekomerční, neprofesionální, nízkonákladový časopis, distribuovaný a produkovaný samotnými tvůrci. Odráží společenské problémy, také však volnočasové aktivity, zejména v českém kulturním prostoru. Středoevropský a východoevropský fanzin má v sobě cosi exotického. Dobrodružný příběh amatérských časopisů neskončil s listopadovou revolucí. Fanzinoví chalupáři i disidenti tu jsou pořád, nesou si sebou dál kutilství i zvědavost, formovanou kulturním i historickým kontextem. V devadesátých letech se transformovala fanzinová kultura do newsletterů, webových stránek, později do blogů. Fanziny navzdory všemu žijí své životy, jsou rukavicí hozenou do tváře masových sdělovacích prostředků, a to i dnes, jsou prostředkem sebeurčení a vyjádření. Stále slyšíme hlasy o zanikání tištěných médií, ale je tomu naopak, nezávislý tisk nepochybně nezanikne. - Sručné medailony autorů, ilustrace (některé barevné), portréty, faksimile.