Česká interpunkce v evropských dějinách : reflexe, nauky, teorie - Rinas, Karsten, 1969-; Koupil, Ondřej, 1972-; Tichák, Viktor, 1990- (Akropolis, 2023)
Dějiny a vývoj české teorie interpunkce v evropském kontextu od 16. století do dnešních dnů. Dominantním východiskem je antická nauka pěstovaná v rámci rétoriky a tradovaná v latinské vzdělanosti středověku, reflektovány jsou také vlivy jiných jazykových kultur, vliv latinské kultury raného novověku a zejména pak německé jazykové kultury v 18. a 19. století. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: 16.-21. století; čeština -- 16.-21. století; interpunkce; teorie jazyka; oborová terminologie; kulturní vlivy (evropské) -- 16.-21. století; dějiny lingvistiky -- 16.-21. století; Czech language -- 16th to 21st centuries; punctuation; theory of language; terminology (professional); culture’s influence (European) -- 16th to 21st centuries; history of linguistics -- 16th to 21st centuries; kolektivní monografie; collective monographs