Svrchovanost : zprava i zleva = Zvrchovanosť : sprava aj zľava - Drulák, Petr, 1972-; Drulák, Petr, 1972- (Dauphin, 2022)
Práce se věnuje společenským mechanismům, které v současnosti potlačují svrchovanost. Úvod zkoumá suverenitu z hlediska historie a rozebírá pojmy univerzalismus a impérium.
Částečně přeloženo z francouzštiny
600 výtisků
Keywords: svrchovanost státu -- mezioborový kontext; národní identita; globalizace; sovereignty -- interdisciplinary context; national identity; globalization; kolektivní monografie; collective monographs