Informační gramotnost - Černý, Michal, 1987- (Grada, 2023)
Filozofický a pedagogický vhled do pozadí formulování koncepce informační gramotnosti jako nástroje pro úspěšnou adaptaci na informační společnost. V závěrečné části se autor věnuje současným i budoucím způsobům učení práce s technologiemi.
Keywords: informační společnost; informační gramotnost -- mezioborový kontext; filozofie informace; teorie informace; information society; information literacy -- interdisciplinary context; philosophy of information; information theory; monografie; monographs