Geostorky, aneb, Lidské osudy ve stínu geověd - Brož, Petr, 1984- (Dobrovský s.r.o., 2023)
Prostřednictvím sbírky příběhů autor přibližuje čtenářům geovědní jevy, které se v historii lidstva zapsaly mezi největší katastrofy. Skuteční či smyšlení lidé z různých koutů naší planety, do jejichž života zasáhla vesměs negativně síla přírody.
Obsahuje QR kód s přístupem ke zdrojům příběhů
Keywords: vědy o Zemi; geologické vědy; meteorologické jevy; geologické katastrofy; environmentální geologie; klimatické změny; Earth science; geological sciences; meteorological phenomena; geological disasters; environmental geology; climate changes; populárně-naučné publikace; příběhy; popular works; stories