Geostorky, aneb, Lidské osudy ve stínu geověd - Brož, Petr, 1984- (Pangea, 2023)
Prostřednictvím sbírky příběhů autor přibližuje čtenářům geovědní jevy, které se v historii lidstva zapsaly mezi největší katastrofy. Skuteční či smyšlení lidé z různých koutů naší planety, do jejichž života zasáhla vesměs negativně síla přírody.