Laserová fyzika a nelineární optika - Malý, Petr, 1955-; Trojánek, František, 1968- (MatfyzPress, nakladatelství Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, 2022)
První polovina textu se věnuje laserové fyzice s popisem generace světla v laseru, výkladu optiky laserových rezonátorů. V druhé části, nelineární optice, jsou popsány základní modely nelineární interakce světla s látkou.
Nad názvem: Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova
Keywords: lasery; nelineární optika; fyzikální optika; lasers; nonlinear optics; physical optics; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)