Český granát : historie, geologie, mineralogie, gemologie a šperkařství - Hanus, Radek, 1977- (Euromedia Group, 2023)
Monografie podává informace o českém granátu, ale o celé skupině granátů. Zabývá se jeho vznikem, geologií, historií těžby i zpracování. Na fotografiích dokládá vývoj granátového šperku.
"Vydalo nakladatelství Granit, s.r.o., ve spolupráci s Euromedia Group, a.s."--Tiráž
Keywords: český granát -- Česko; minerální ložiska -- Česko; těžba českého granátu -- Česko; šperkové kameny -- Česko; granátové šperky -- Česko; Czech garnet -- Czechia; mineral deposits -- Czechia; garnet mining -- Czechia; jewelry stones -- Czechia; garnet jewellery -- Czechia; kolektivní monografie; collective monographs