Mezi sjezdy a tanečními : kapitoly z dějin kulturních domů - Veverka, Lukáš (Fontes, 2021)
Monografie věnovaná tématu kulturního domu v české moderní architektuře 20. století (se zaměřením na období 1945-72). Dokumentuje stavby kulturních domů ve vybraných lokalitách, objasňuje jejich roli v širších souvislostech architektonického vývoje.