Jak létají dopravní letadla - Evans, Julien (Grada Publishing, 2019)
Vysvětlení základních problémů a odpovědi na dotazy související s létáním a řízením dopravních letadel. Zkušený dopravní pilot popisuje jednotlivé části letounu, jeho řízení, vysvětluje podstatu letání, vedení radiokumunikace, princip autopilota, seznamuje nás s pravidly letového provozu, s průběhem pilotního výcviku, předletovou přípravou, letovou navigací nebo řešením mimořádných situací. Text je doplněn fotografiemi a obrázky. Na konci knihy se nachází slovníček a rejstřík.
Přeloženo z angličtiny
Na obálce pod názvem: průvodce pasažéra
Terminologický slovník
Obsahuje rejstřík
Keywords: civilní letectví; dopravní letadla; létání; civil aviation; transport planes; flying; populárně-naučné publikace; popular works