Důvod k naději : moje cesta životem - Goodall, Jane, 1934-; Berman, Phillip L., 1956- (Kazda, 2022)
Uznáváná bioložka a ochrankyně přírody poodkrývá rodinné zázemí a své působení v Africe, kde zkoumala šimpanze a zasloužila se o jejich ochranu. V knize se též zamýšlí nad enviromentálními otázkami a globálními problémy.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: Goodall, Jane, -- 1934-; 1934-2000; 20.-21. století; zooložky -- Velká Británie -- 20.-21. století; antropoložky -- Velká Británie -- 20.-21. století; ochránkyně přírody -- Velká Británie -- 20.-21. století; šimpanz; etologie; ochrana přírody; women zoologists -- Great Britain -- 20th-21st centuries; women anthropologists -- Great Britain -- 20th-21st centuries; women environmentalists -- Great Britain -- 20th-21st centuries; chimpanzee; ethology; nature conservation; autobiografie; autobiography