Důvod k naději : moje cesta životem - Goodall, Jane, 1934-; Berman, Phillip L., 1956- (Kazda, 2022)
Uznáváná bioložka a ochrankyně přírody poodkrývá rodinné zázemí a své působení v Africe, kde zkoumala šimpanze a zasloužila se o jejich ochranu. V knize se též zamýšlí nad enviromentálními otázkami a globálními problémy.