Propast : stručný průvodce globálními nerovnostmi a jejich řešeními - Hickel, Jason, 1982- (PeopleComm, 2023)
Svět se dnes dělí na bohatý (Sever) a chudý (Jih). Příčiny chudoby v zemích globálního Jihu sahající až do období novověku a autor nabízí možnosti, jak tento vleklý sociální problém vyřešit.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: sociální nerovnost; chudoba; neokolonialismus; rozvojová politika; sociální konflikty; globální problémy; social inequality; poverty; neo-colonialism; development policy; social conflicts; global problems; populárně-naučné publikace; popular works