Od ropy k plastickým hmotám - Balada, Adolf, 1904-1977 (Státní nakladatelství technické literatury, 1962)
Encyklopedický souhrn o podstatě, složení, vzniku a výskytu ložisek, prospekci ropy a zemního plynu, těžbě a úpravě a palivářském i chemickém využití.
Opr.
2200 výt.
Jmenný, věcný a místní rejstřík
Pozn.
S il., grafy a mp. v textu
Keywords: ropné produkty; ropa; těžba ropy; zemní plyn; zpracování ropy