Od ropy k plastickým hmotám - Balada, Adolf, 1904-1977 (Řada teoretické literatury, 1962)
Encyklopedický souhrn o podstatě, složení, vzniku a výskytu ložisek, prospekci ropy a zemního plynu, těžbě a úpravě a palivářském i chemickém využití.