Vzlety a pády : pohled do historie Československých aerolinií v letech 1923-1993 - Krátká, Lenka, 1969- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum : Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, v.v.i., 2022)
Monografie představuje fungování Československých aerolinií napříč několika desetiletími, od jejich založení v éře první republiky (1923) až do prvního roku existence samostatné České republiky (1993).
Keywords: Československé aerolinie; 1923-1992; letecké společnosti -- Československo; letecká doprava -- Československo; dějiny letectví -- Československo; air companies -- Czechoslovakia; air transportation -- Czechoslovakia; history of aviation -- Czechoslovakia; monografie; monographs