Amerika ve válce : USA v letech 1961-1975/79 - Kovář, Martin, 1965- (CMI News s.r.o., 2023)
Politické, sociální a kulturní dějiny Spojených států v dramatickém období šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Důležitá pozornost je rovněž věnována účasti USA ve vietnamském konfliktu.