Narativní způsoby v české próze 19. století - Jedličková, Alice, 1963- (Ústav pro českou literaturu AV ČR : Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2022)
Kolektivní monografie je prvním soustavnějším průzkumem vlastností českého vyprávění v průřezu žánrovým polem a několika desetiletími 19. století.