Chirurgie u seniorů a interní příprava k operaci - Gürlich, Robert, 1964-; Teplan, Vladimír; Adámková, Věra, 1954- (Maxdorf, 2022)
Cílem textu je spojit nejnovější poznatky vpředoperační přípravě seniorů z hlediska interního, zhodnotit jejich zdravotní riziko, aby následný anesteziologicko-resuscitační a především operační postup přinesl nejlepší výsledky.
Keywords: chirurgické operace; předoperační příprava; pooperační péče; senioři; surgical procedures; preoperative preparation; postoperative care; older people; kolektivní monografie; collective monographs