Kniha o klimatu zemí Koruny české - Vašků, Zdeněk, 1944-2019; Svoboda, Jiří, 1946-; Cílek, Václav, 1955- (Prameny (Leda), 2023)
Kniha se věnuje klimatu v Česku a jeho historickému vývoji. Autoři přiblíží základní termíny a mechanismy klimatických změn, popisují průběh počasí a klimatické epizody minulých staletí či zauvažují nad klimatickými výzvami budoucnosti.