Interview s umělou inteligencí : co si umělá inteligence myslí o nás, o světě, o Bohu a o budoucnosti naší civilizace - Vráblíková, Monika, 1998- (Daranus, 2023)
Kniha, kde autorka vede rozhovor s chatbotem ChatGPT. Otevírá otázky, které si v době překotného technologického rozvoje klade každý člověk - někdy s nadějí, jindy s obavami. Z odpovědí chatbotu někdy mrazí. Záleží na nás, které z možných scénářů budoucího vývoje přijmeme za své a které odmítneme. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: ChatGPT; umělá inteligence; robotika; lidstvo; civilizace; vědecko-technický rozvoj; futurologie; artificial intelligence; robotics; mankind; civilization; scientific and technological development; futurology; rozhovory; interviews