Jak se dělá design - Pelcl, Jiří, 1950-; Šeborová, Silvie, 1981- (Moravská galerie v Brně, 2023)
Obrazová knížka, která provede dětské čtenáře historií designu a zároveň zodpoví otázku uvedenou v názvu publikace. Základem knihy je příběh, který vypráví strýc-designér své neteři a synovci: děti se dozvědí, co je design, kde všude nás obklopuje, jaké materiály se v designu používají nebo jak design vznikl. Bohatě ilustrovaná knížka s komiksovými pasážemi poslouží dětem jako průvodce designem a jeho zákulisím a možná jí nebudou listovat jen malí čtenáři, ale i dospělí.
"Text Silvie Šeborová, Jiří Pelcl, ilustrace Jiří Franta"--Tiráž
1500 výtisků
Keywords: design; design -- dějiny; designéři; design -- history; designers; populárně-naučné publikace; naučné komiksy; obrazové publikace; publikace pro děti; popular works; nonfiction comics; pictorial works; children's literature