Svět bez konce - Jancovici, Jean-Marc, 1962- (Argo, 2023)
Francouzský odborník na energetiku v knize vysvětluje úlohu energetických zdrojů ve vývoji lidstva a přibližuje, jakými zásadními změnami naše planeta v současnosti prochází a jaké jsou důsledky a dopady klimatické krize.
Keywords: 21. století; klimatické změny -- 21. století; klimatické změny -- sociální aspekty; znečištění životního prostředí; technologický rozvoj; energetické zdroje; energetické zdroje -- environmentální aspekty; alternativní energetické zdroje; posuzování vlivů na životní prostředí; climate changes -- 21st centuries; climate changes -- social aspects; environmental pollution; technological development; power resources; power resources -- environmental aspects; alternative energy sources; environmental impact assessment; naučné komiksy; nonfiction comics