Vládnoucí a ovládaní : explikace vlivu, kontroly a legitimního vládnutí - Kokešová, Jana (Ústav státu a práva Akademie věd ČR, 2022)
Práce se snaží o zevrubný výklad pojmu vládnutí a zaobírá se také problematikou legitimity.
Keywords: politologie; politická filozofie; vládnutí; sociální kontrola; teorie práva; právní filozofie; political science; political philosophy; governance; social control; theory of law; philosophy of law; monografie; monographs