Dějiny města Zlína. 2, - Valůšek, David, 1974-; Ševeček, Ondřej, 1979-; Sommer, Vítězslav, 1981- (Statutární město Zlín, 2023)
Druhý svazek Dějin města Zlína mapuje zlínské dějiny od proměny malého města ve významné průmyslové a správní centrum. Rozvoj města je neodmyslitelně spjat s rozmachem Baťova obuvnického závodu, který pokračoval i po smrti zakladatele Tomáše Bati. Poválečný vývoj města byl silně ovlivněn komunistickou vládou, ale jeho růst to nezastavilo a pokračoval až do 90. let 20. století, kdy přišel úpadek do té doby převažujícího obuvnického průmyslu. Část knihy se zabývá proměnou městské krajiny, společností a životem obyvatelstva.
Na titulní straně zkratka názvu: DmZ2
Obsahuje fotografie
Resumé v němčině a angličtině
Keywords: Baťovy závody; 1914-2000; dějiny; dějiny měst; průmyslová města; history; history of cities and towns; industrial towns; Zlín (Česko); Zlín (Česko : oblast); Zlínský kraj (Česko : 2000-); Česko; města regionu Zlínský kraj -- dějiny Zlína; jubilejní publikace; kolektivní monografie; jubilee books; collective monographs