Strečink na anatomických základech - Nelson, Arnold G., 1953-; Kokkonen, Jouko, 1950- (Grada Publishing, 2023)
Názorná příručka představuje cviky k protažení jednotlivých částí těla, které prospívají k funkčnosti svalů a kloubů, zlepšují výkon ve všech pohybových aktivitách. Publikace tak velmi názorně přináší sportovcům, trenérům i rehabilitačním pracovníkům informace o provádění cviku, jeho účincích, o bezpečnosti provedení a možných variacích podle aktuálního stavu a schopností jedince, a v neposlední řadě popis toho, jak může změna polohy těla změnit zacílení cviku a jeho efektivitu.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: strečink; svalová soustava; funkční anatomie; stretching exercises; muscular system; functional anatomy; příručky; handbooks and manuals