Sítnice : komplexní přehled od anatomie k chirurgické léčbě - Studnička, Jan, 1974-; Němčanský, Jan; Stěpanov, Alexandr, 1985- (Grada Publishing, 2023)
Monografie zkušeného autorského kolektivu předkládá v kompletním a v českém písemnictví dosud nevídaném rozsahu informace o sítnici a jejích chorobách, které jsou využitelné jak očními lékaři, kteří pracují v nemocnicích a ambulancích, tak lékaři pracujícími na vědeckých úkolech.
Keywords: sítnice; anatomie člověka; nemoci sítnice; nemoci cévnatky; diagnostika (lékařství); terapie; retina; human anatomy; retinal diseases; choroid diseases; medical diagnostics; therapy; kolektivní monografie; collective monographs