Mitochondrie a medicína budoucnosti : klíč k pochopení nemocí, chronických chorob, stárnutí a života jako takového - Know, Lee, 1976- (Academia, 2023)
Kniha popisuje souvislosti mezi v podstatě banálními záležitostmi každodenního života a složitým fungováním buněk našeho těla. Autor dokázal poutavě popsat základy buněčné fyziologie a biochemie a propojit poznatky těchto vědních oborů s otázkami, které každý z nás nutně řešíme - otázky ohledně zdraví, stárnutí, nemoci a smrti. Ve všech těchto čtyřech procesech hrají zásadní roli nenápadné váčky uvnitř našich buněk - mitochondrie. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Terminologický slovník
Keywords: mitochondrie; mitochondrie -- fyziologické aspekty; mitochondrialní onemocnění; zdravý životní styl; mitochondrias; mitochondrias -- physiological aspects; mitochondrial diseases; healthy lifestyle; monografie; monographs