Tichá dřina : dělnictví a třída v továrně Baťa - Nedbálková, Kateřina, 1974- (Display - sdružení pro výzkum a kolektivní praxi, 2023)
Kapitoly, které vycházejí ze sociologického výzkumu v továrně Baťa, se věnují růzými aspektům dělnické práce a dělnictví. Na základě pozorování a rozhovorů v továrně Baťa vypovídá tato kniha o dělnících, továrně, vedení a nerovnostech mezi lidmi. Jejím cílem je vrátit pojmy, jako je třída a dělnictví zpátky do diskuse, laické i odborné. Druhé vydání této knihy je doplněné o nové detaily. Nakladatelská anotace. Kráceno.
1000 výtisků
Keywords: Baťovy závody; Bata Shoe Company; dělníci; společenské třídy; dělníci -- společenské postavení; dělníci -- ekonomické postavení; pracovní podmínky; sociální nerovnost; sociologický výzkum -- Česko; working class; social classes; working class -- social status; working class -- economic status; working conditions; social inequality; sociological research -- Czechia; Zlín (Česko); Zlín (Czechia); monografie; monographs