Výpisky z lineární algebry očima nematematika - Plešinger, Martin, 1980- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2023)
Učební text pokrývá vybrané oblasti z lineární algebry, jednoho z úhelných kamenů matematiky, se kterým se setkávají studenti nejen matematických programů. Kniha prochází klasické oblasti lineární algebry, přičemž výklad samotný je veden z možná ne zcela obvyklé pozice. Konkrétně se věnuje popisu základních stavebních kamenů oboru, totiž vektorů a matic, jejich součinům a řešení soustav lineárních rovnic. Text přitom čtenáře vybaveného obvyklými středoškolskými znalostmi plynule doprovází až do abstraktního vektorového prostoru. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: lineární algebra; linear algebra; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)