Josef Lada : středoevropský mistr 20. století - Pavluch, Lev, 1957- (Slovart, 2022)
Bohatě ilustrovaná monografie představuje malíře Josefa Ladu v kontextu středoevropského výtvarného umění 20. století. Přináší úvodní text o umělci a kapitoly věnované jednotlivým segmentům a námětům Ladova výtvarného odkazu.
Keywords: Lada, Josef, -- 1887-1957; 1907-1957; 20. století; české malířství -- 20. století; česká kresba -- 20. století; knižní ilustrace -- Česko -- 20. století; časopisecké ilustrace -- Česko -- 20. století; moderní umění -- Česko; Czech painting -- 20th century; Czech drawing -- 20th century; illustration of books -- Czechia -- 20th century; periodical illustrations -- Czechia -- 20th century; modern art -- Czechia; obrazové publikace; pictorial works