Udržitelné zpravodajství - Stejskal, Jan, 1978- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2023)
Kniha hodnotí stav současného zpravodajství, analyzuje jeho praktické postupy a teoretické základy a zamýšlí se nad obsahem základních pojmů objektivita, nestrannost a vyváženost. Autor se zevrubně zabývá procesem transformace reality při tvorbě zpráv a definováním zpravodajských profesních pravidel. Sleduje životní cyklus zprávy, popisuje cenzurní deformace zpravodajství a na konkrétních příkladech ukazuje mechanismus tvorby dezinformací. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: zpravodajství; objektivita; dezinformace; manipulace (psychologie); reporting; objectivity; disinformation; manipulation (psychology); udržitelné zpravodajství; monografie; monographs