Dobrý život* ve stínu konzumní společnosti : *život žitý v souladu se sebou samým, s ostatními lidmi a přírodou, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí - Hajzler, Tomáš, 1971- (PeopleComm, 2022)
Kniha se věnuje otázce, jak žít, abychom byli štastní a pro druhé prospěšní a zároveň respektovali přírodu. Větší část knihy se tudíž věnuje zkoumání pěti nejdůležitějších ekosystémů, v nichž trávíme své životy: rodiny, školy, firmy, společnosti a planety. Každý společenský systém má svůj zidealizovaný obraz i svůj stín, který bývá běžnému člověku leckdy skryt. Kniha proto odkrývá podstatu i stíny těchto prostředí a pomáhá čtenáři získat ucelenější pohled na realitu, v níž žijeme. I přes stíny však prosvítá naděje: v každé kapitole je vždy i nástin alternativ, které směřují k dobrému životu. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: člověk a společnost; člověk a životní prostředí; práce; vzdělávání; volný čas; kvalita života; hodnotová orientace; man and society; man and environment; labor; education; leisure; quality of life; value orientation; populárně-naučné publikace; popular works